2013. november 3., vasárnap

Fűszeres almás nudli - vanília fagylalttal




Hozzávalók:
3 szem burgonya
1 tojás
liszt
4 alma kockázva
egy kis evőkanál vaj
2 evőkanál méz
fél narancs leve
fahéj, szerecsendió
vanília fagylalt

A burgonyát puhára főzzük, majd meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük és hozzáadunk egy tojást. Elkeverjük és annyi lisztet szórunk rá, hogy gyúrás közben egy formázható tésztát kapjunk. Amikor kész nudlikat készítünk belőle, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Elkészültét jelzi, ha a víz felszínére felúsznak. Ekkor leszűrjük őket és félretesszük. 
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a mézet és elkezdjük karamellizálni. Ezután ráborítjuk az almát, megszórjuk a fűszerekkel, egy fél narancs kifacsart levével ízesítjük, majd egy pár percet hagyjuk párolódni. Végül összeforgatjuk a kifőzött nudlikkal és egy sütőtálba téve 190 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor vaníliafagylatot adunk a még langyos édesség mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...