2013. február 9., szombat

Máglyarakás



Hozzávalók:
70-80 dkg alma
25-30 dkg kalács
30 dkg sárgabarack lekvár
5-6 dl tej
1 db citrom
1 db narancs
1 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 evőkanál cukor
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál mazsola
rum
csipet só

A mazsolát egy pohárba tesszük és annyi rumot öntünk rá, hogy éppen ellepje. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a  citrom és a narancs reszelt héjával, majd az egészet a felszeletelt kalácsokra öntjük egyenletesen, hogy minden részre jusson. A tojássárgákat 3 evőkanál cukorral világosodásig keverjük, majd a kalácsokra kenjük. Ekkor kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk ezt az első, kész réteget. Ezt követően az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és a citrom - narancs kifacsart levével, 2 evőkanál cukorral, valamint fahéjjal fűszerezve rövid idő alatt puhára pároljuk. A leszűrt mazsolát hozzákeverjük, majd ezt a réteget is a tepsibe simítjuk. 20 dkg lekvárral megkenjük a tetejét és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 
Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál porcukorral, végül hozzáforgatjuk a maradék lekvárt is. A sütemény tetejére halmozzuk és 170 fokon még kb. 10 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...