Hozzávalók:
4 szelet karaj
4 szelet tarja
1 szál répa
trappista, füstölt sajt
fokhagyma
ketchup
worchestershire szósz
só, bors, borsikafű, rozmaring, petrezselyem
olaj
fogpiszkáló vagy hústű
A húsokat kicsit kikflopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A répát meghámozzuk, majd a hámozóval vékony szeletek vágunk belőle. A kétféle sajtot szintén szeleteljük és a vékony répa csíkokba beletekerjük. Ezt követően a húsokba begöngyöljük és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük középen és a végeit, hogy ne essen szét. Ekkor elkészítjük a pácot ízlés szerinti fokhagymából, ketchupből, őrölt borsból, worchestershire szószból és olajból, majd ebben megforgatjuk a húsokat és egy órára félretesszük.
Közben a burgonyát alaposan megmossuk, félbevágjuk és egy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal, rozmaringgal és félbe vágott fokhagymával fűszerezzük. Pár kanál olajat öntünk a tetejére és 200 fokon előmelegített sütőben légkeveréssel készre sütjük kb. 50 perc alatt, miközben többször átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon.
Amikor elkészülünk, a húsokat egy rácsos tepsire helyezzük és 190 fokon szintén légkeveréssel puhára sütjük kb. 45 perc alatt.
Tálaláskor fokhagymás tejfölt és kevés szőlőmagolajban megforgatott, borssal ízesített répaszeleteket teszünk mellé.
Nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám. :) Évekkel ezelőtt én is készítettem hasonlót csirke sushi néven, azt is répával göngyöltem, csak sajt helyett krémsajtot használtam, ami sajnos nem valami egészséges.
VálaszTörlésNagyon szépek a fotóid. :)