50 dkg durum penne tészta
5-6 darab virsli
1 fej jégsaláta
1 kaliforniai paprika
3 db paradicsom
1 doboz konzerv kukorica
1 nagy doboz tejföl
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
5 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só, cukor, bors, szerecsendió, borsikafű, petrezselyem
A tésztát sós vízben kifőzzük, ezalatt a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és felaprítva egy nagy tálba dobjuk. A kukoricát kevés vajon, sóval, cukorral ízesítve megfuttatjuk és a többi zöldséghez keverjük. A virsliket megfőzzük, felkarikázzuk és szintén a tálba tesszük. Az öntetet összeállítjuk a tejfölből, majonézből, mustárból, felaprított fokhagymából, fűszerekből, citromléből, majd a megfőtt tésztát leszűrve összekeverjük a tál és az öntet tartalmával. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése