Hozzávalók:
30 dkg liszt
18 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
6 evőkanál hideg víz
Töltelék:
40 dkg szilva
40 dkg alma
16 dkg cukor
3 evőkanál liszt
4 dkg margarin
egy citrom reszelt héja és felének kifacsart leve
fahéj, szerecsendió, gyömbér
cukor a tetejére
A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz. Közben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a lisztet, a citrom levét és héját.
Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál vizet és a margarint szétoszlatjuk a tetején. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön, a széleit rányomkodjuk a tésztára, majd kevés vízzel megspricceljük a tetejét és kevés cukrot szórunk rá.
180 fokon előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni a kicsorgó lé miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése