Hozzávalók:
30 dkg liszt
18 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
6 evőkanál hideg víz
Töltelék:
80 dkg alma
16 dkg cukor
3 evőkanál vanília pudingpor
3 dkg margarin
1 evőkanál fehérbor
egy citrom reszelt héja és felének kifacsart leve
fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg
A tészta száraz hozzávalóit elmorzsoljuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük és 20-30 percet pihentetjük. Közben a gyümölcsöt megmossuk, megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Hozzáöntjük a cukrot, a fűszereket, a pudingport, a citrom levét és héját. Ezután a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk, a pitesütő tálba helyezzük, és a széleit rányomkodjuk - a formára igazítjuk. Beleöntjük a gyümölcsös tölteléket, rálocsolunk egy evőkanál fehérbort és a margarint szétoszlatjuk a tetején. Ekkor kinyújtjuk a tészta másik felét is, amit csíkokra felszeletelünk. Keresztbe rakjuk a gyümölcsökön és a széleit rányomkodjuk a tésztára. 180 fokon előmelegített sütőbe téve 80 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése