Hozzávalók:
4 db banán
1 evőkanál méz
1 evőkanál margarin
1 citrom leve és héja
3-4 dl cukrászhab (helyettesíthető sima tejszínnel, mascarponéval, de akkor cukrot is kell hozzáadni)
2 evőkanál tejföl
fahéj, szerecsendió, gyömbér
A cukrászhabot felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzákeverjük és félretesszük. A banánokat meghámozzuk és félbevágjuk széltében - hosszában is. A margarint egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott a banánokat belehelyezzük. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt. Tálaláskor melléhelyezünk a citromos habból és vékony citromkarikával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése