Hozzávalók:
60 dkg Győri Édes keksz
2 dkg porcukor
5 dkg margarin
4 evőkanál tej
12 evőkanál házi fűszeres szilvalekvár
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál rum
Külső burok:
10 dkg szeletelt mandula
13 evőkanál cukor
A kekszet megdaráljuk és összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet, a lekvárt és egy-két evőkanál rumot. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
A mandulát és a cukrot egy kerámia bevonatú serpenyőben közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben forgatjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése