Hozzávalók:
20 dkg Győri Édes teljes kiőrlésű keksz
5 dkg margarin
80 dkg mascarpone
1 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor + a krém édesítéséhez ízlés szerint
3 narancs kifacsart leve
2 evőkanál rumba áztatott mazsola
csokireszelék
A kekszet megdaráljuk, majd összegyúrjuk a margarinnal, a porcukorral és a rummal. Egy kisebb kapcsos tortaforma aljába lapítjuk és közben összeállítjuk a krémet. A mascarponét felhabosítjuk, hozzákeverjük a narancslevet és ízlés szerint porcukorral édesítjük. Végül hozzáforgatjuk a mazsolát, majd az alapra kenjük. A végén étcsokoládét reszelünk a tetejére és hűtőben pihentetett pár óra elteltével szeletelhető. A karácsonyi menü után egy könnyed desszertként tökéletesen alkalmas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése