Hozzávalók:
35 dkg sárgarépa
egy kis fej káposzta (kb. 50 dkg)
2 alma
1 szál zeller
2 fej lilahagyma
4 evőkanál citromlé
Öntethez:
2 gerezd fokhagyma
2 doboz krémes natúr joghurt
majonéz (1 tojás sárgája 2 dl olajjal elkeverve, 1 evőkanál cukor és 1 evőkanál mustár, citromlé, só, bors)
1 evőkanál mustár
1 teáskanál méz
só, bors, köménymag
A sárgarépát, káposztát vékonyan felcsíkozzuk, majd a felszeletelt almával és lila hagymával együtt egy nagy tálba tesszük. Felaprított zeller zöldjével megszórjuk, valamint 4 evőkanál citromlét öntünk hozzá. Ezt követően az öntetet állítjuk össze, amihez a majonézt a leírt összetevőkből elkészítjük, hozzáöntjük a joghurtot, majd a fokhagymával, mustárral, mézzel és fűszerekkel ízesítjük. Végül ráöntjük a salátára és hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése