Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
fél evőkanál fahéj
fél teáskanál sütőpor
csipet só
Hempergetés: 10 dkg porcukor
A lisztet a kakaóporral, fahéjjal, sütőporral és csipet sóval összekeverjük. A tojást 10 dkg porcukorral felhabosítjuk világosodásig, a csokit pedig gőz fölött a vajjal felolvasztjuk. Ezután minden hozzávalót összedolgozunk és hűtőben egy órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokon, diónyi golyókat formálunk a tésztából és porcukorban meghempergetve, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
Dobozban tárolva tökéletesen alkalmas előre elkészített karácsonyi aprósüteménynek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése