Hozzávalók:
3 pohár finomliszt
2 pohár kristálycukor
1 pohár natúr joghurt (150g)
1 pohár olaj
3 tojás
1 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
kb. 60 dkg ringló
A joghurtot habverő segítségével elkeverjük a tejföllel, a tojással és a kétféle cukorral. Ezt követően hozzáöntjük az olajat, majd a sütőporos liszttel is elkeverve összeállítjuk a sütemény alapját. Egy 28cm-es kapcsos tortaformába öntjük a masszát. Ezt követően a ringlókat megmossuk, kimagozzuk és négybe vágva a nyers tésztán eloszlatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kb. 30-35 percet sütjük ezen a hőmérsékleten, majd levesszük 150-160 fokra és még további 20-25 percet várunk. Elkészültét mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük, hiszen akkor megfelelő, ha már épen nem ragad a sütemény közepe, de nem szabad túl sütni, mert kihűlve elszalasztjuk a még kicsit remegős állagát, amitől igazán fantasztikussá válik.
Mekkora pohár, amiben a lisztet, cukrot és olajat méred? Mert nagyon nem mindegy, hogy 200 g vagy 250 g lesz mondjuk a 150 g joghurthoz és 3 tojáshoz.
VálaszTörlésKedves Ági, nyugodtan lehet a joghurtos poharat használni a méréshez és így tökéletesek lesznek az arányok :)
Törlés