A sikeres államvizsgán túl, végre megint birtokba vehetem a konyhát teljes aktivitásban. Rögtön két torta is készült, hiszen ünnepi alkalmak mindig adódnak. Először egy jól bevált csokis finomság született, immáron harmadik alkalommal, melynek ízesítésében az áfonya mellett most a lime dominált.
Íme néhány kép és az elmaradhatatlan recept :)
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
13 dkg margarin
10 dkg cukor
5 dkg liszt
fahéj, szerecsendió, csipet só
A tetejére:
25 dkg mascarpone
15 dkg áfonya
3 lime (2 lime leve, 1 lime héja, 1 lime vékonyan szeletelve)
1 fél citrom leve
porcukor ízlés szerint
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a
margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve
összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy
elolvadjon. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a
cukorral, hozzáöntjük a lisztet, a fűszereket, a csokikrémet, végül
finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is. Egy 24 cm-es kapcsos
tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon
előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Még melegen
kivesszük a formából és fejjel lefelé fordítva rácson langyosra hűtjük,
majd visszafordítjuk.
Közben a mascarponét a lime és a citrom friss levével összekeverjük, ízesítjük
ízlés szerinti porcukorral és a lime reszelt héjával. Végül a kihűlt sütire kenjük. Megszórjuk a
tetejét áfonyával és a vékony lime szeletekkel.
Ez egyszerűen mesésen néz ki!
VálaszTörlésElkészítettem, nagyon jó lett. Sikert arattam a páromnál vele. Neki cukrozott citromkarikákkal,leheletnyi barackszeletekkel és maradék csokiba mártott eperrel készítettem el. Úgyis zseniális volt. Köszi a receptet. :)
VálaszTörlés