2014. január 1., szerda

Sült pulykamell fehérboros cseresznyeszósszal és rukkolás salátával

Mihez is kezdjünk, ha karácsonykor már több napja fogyasztjuk a pulykát és már kezdjük megunni. Ekkor fogtam, elővettem egy üveg még nyáron eltett cseresznyelekvárt és kicsit megbolondítottam vele a sültet.


Hozzávalók:
Sült pulyka maradéka az ünnepi asztalról (Receptje itt található!)
1 közepes üveg cseresznyelekvár
1/2 dl édes fehérbor
1 csomag rukkola
1 konzerv kukorica
1 db kígyóuborka
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors

A maradék pulykát egy serpenyőben kevés vajon átpirítjuk, közben a lekvárt felforraljuk a fehérborral és máris vehetjük le tűzhelyről. A saláta hozzávalóit összekeverjük, az uborkát felkockázzuk és az öntettet összeállítva a kész salátára borítjuk. A húsokat tányérra helyezzük, leöntjük a cseresznyés szósszal, majd a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...