Almás ízesítésben már rengetegszer ettem és egyszerűen imádom. Mivel még húsvétkor szerettem volna elkészíteni (csak kicsit túlterveztem a mennyiségeket, így végül lekerült a listáról), már minden alapanyag adott volt itthon. Tehát jöjjön egy újabb finomság.
Hozzávalók:
30 dkg eper
egy alma
5 teáskanál méz
kevés citromlé
fahéj
Morzsához:
10 dkg liszt (lehet fele arányban liszt és darált mandula keveréke is)
6 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk és öt szuflé formában szétosztjuk. Kevés fahéjjal, pár csepp citromlével ízesítjük, majd mindegyik tetejére egy teáskanál mézet csurgatunk. A morzsa hozzávalóit egy aprítógépben összekeverjük és a gyümölcshalmok tetejére szórjuk. 180 fokon előmelegített sütőbe helyezve kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hmmm..... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése