Hozzávalók:
5 dl tej
12 dkg búzadara
5 evőkanál cukor
50 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
mazsola ízlés szerint
kb. 15 dkg zsemlemorzsa + cukor
Tálaláshoz:
egy kevés tejföl
porcukor
fahéj
A tejet felforraljuk a cukorral, beleöntjük a búzadarát és tejbegrízt főzünk belőle. Mikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, mazsolát és a kész masszából gombócokat formálunk. A zsemlemorzsát és cukrot egy teflon serpenyőben megpirítjuk/karamellizáljuk és beleforgatjuk a kész túrógombócokat. A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a gombócok mellé öntjük.Végül egy csipet fahéjjal megszórjuk. Frissen tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése