2012. január 3., kedd

Epres pite



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 teáskanál só
15 dkg margarin
4-6 evőkanál hideg víz
forma kikenéséhez szükséges margarin

A tésztához összemorzsoljuk a lisztet, margarint és a sót. A hideg vizet kanalanként adagoljuk hozzá, majd jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk kb. a forma nagyságára és a margarinnal kikent formába helyezzük az egyik tésztalapot. 

Töltelék:
15 dkg cukor
8 dkg liszt
40 dkg eper
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál margarin
fél teáskanál fahéj

A gyümölcsöt megtisztítjuk, feldaraboljuk és meglocsoljuk a citrom levével. A cukrot, lisztet, fahéjat összekeverjük, majd beleforgatjuk az epret. Ezt a gyümölcsös masszát a formába halmozzuk és rádaraboljuk a margarint. A tetejére vagy a kinyújtott tésztalapot borítjuk, melyre nyílást vágunk, vagy csíkokat szelve rácsozva fedjük be. Ezután sütőbe tesszük és 180 fokon 80 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...