Hozzávalók:
csirkemellfilé
1 kis cukkini
1 kis padlizsán
2 db sárgarépa
1/2 lilakáposzta
1/2 fejes káposzta
1 konzerv kukorica
hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
szójaszósz
olívaolaj
só, bors, Bangkok curry, gyömbér, szerecsendió, kakukkfű
A csirkemelleket méretüktől függően, ha kell félbevágjuk, a szeleteket egy tálba tesszük, majd megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, gyömbérrel, szerecsendióval, Bankok curry-vel és 3 gerezd felaprított fokhagymával. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, szójaszósszal és hűtőbe téve állni hagyjuk. Ezalatt a zöldségeket megmossuk, pucoljuk és vékonyan felszeleteljük.
Wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát, majd pár csepp szójaszósz és víz hozzáadásával pároljuk még kb. 2 percet. Egy tálra kiszedjük a kész hússzeleteket és folpack alatt pihentetjük. A wokba megint öntünk egy kevés olívaolajat és először a hagymát kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a fokhagymát, majd a felcsíkozott zöldségeket. Folyamatosan kevergetjük, majd mikor már kissé megpuhultak, de még enyhén ropogós az állaguk, beleöntjük a kukoricát és tovább pirítjuk még pár percig.
A húst, ha szükséges visszamelegítjük és a zöldségágyon tálaljuk.
Nagyon guszta. Szép a tálalás és a fotók is tetszenek.
VálaszTörlés