Hozzávalók:
1 kg pangasius
1 nagy doboz tejföl
1 csokor kapor
1 citrom
só, színes bors
olívaolaj
jégsaláta
A halat kiolvasztjuk, lecsepegtetjük, a reszelt citromhéjjal bedörzsöljük, enyhén megsózzuk és végül egy szűrőbe helyezve meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek átérjenek. Közben a kaprot megmossuk, felaprítjuk, majd hozzákeverjük a tejfölhöz. Egy fél zacskó színes borsot mozsárban összetörünk és a halszeletekre nyomkodjuk. Kevés olívaolajon megsütjük, oldalanként 2-3 perc alatt. Ezt követően ugyanabba a serpenyőbe beleöntjük a kapros tejfölt és forralunk rajta egyet.
Főtt rizzsel és jégsalátával tálaljuk.
Bár elég nagy kampány indult ellene, én szeretem a pangasiust. Guszta ez a kapros öntetes változatod.
VálaszTörlés