Életem első túrótortája, mely próbának indult még az ünnepek előtt és olyan finom lett, hogy azóta elkészült már egy második változata is. Természetesen annak receptjét is megosztom Veletek, de majd a későbbiekben :)
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
1 evőkanál margarin
2 púpozott evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
7 evőkanál kávé
4 evőkanál tej
Krém:
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
kb. 10 evőkanál porcukor
1,5 db citrom héja és leve
mazsola ízlés szerint
1 tasak gyors zselatin fix
vanília aroma
50 dkg eper
Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por- és vaníliás cukorral, majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk és belelapítjuk egy 23cm-es kapcsos tortaformába. Ezt követően összeállítjuk a krémet. Ehhez felhabosítjuk a mascarponet, majd hozzákeverjük a citrom héját, levét és a mazsolát. A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral, a vanília aromával és a gyors zselatin fix-el. Összeforgatjuk a két tál tartalmát, majd a kekszes alapra borítjuk. Hűtőbe tesszük pihentetni jó pár órára, majd félbevágott eperszeletekkel a tetején tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése