Hihetetlenül finom, kívül ropog, belül omlik, olyan amilyennek egy igazi keksznek lennie kell. Amennyiben nem fogyna el rögtön, dobozban tárolva, napról-napra puhábbá válik. A recept nem az enyém, csak rábukkantam keresgélés közben, de muszáj megosztanom veletek. :)
Az alap hozzávalók arányai nagyon jók, ezen felül, pedig bármi tehető hozzá. Nekem most mandulám maradt a polcon, így azzal gazdálkodtam, majd tálaláskor kenhető még a tetejére nutella, lekvár, aki merész annak akár sós mogyorókrém is.
20 dkg liszt
20 dkg mogyoróvaj (enyhén sózott)
16 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tej
2 kis marék szeletelt mandula
1 kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
kristálycukor a hempergetéshez
A mogyoróvajat habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a maradék száraz hozzávalókat is egymással elkeverve, összeforgatjuk az egész masszát. Ezután golyókat formálunk belőlük, amiket kicsit meglapítunk, majd a cukorban megforgatjuk őket. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Szia, nézz be hozzám, van ott neked valami. Remélem örülni fogsz neki!
VálaszTörléspiroskonyha.blogspot.hu