2012. április 7., szombat

Tavaszi saláta feta sajttal és naranccsal

Mivel ismételten elérkeztünk egy ünnepi hosszú hétvégéhez, már előre tudjuk, hogy finomságok terén nem lesz megállás. Így összedobtam egy könnyed salátát, mely lehet előétel, vagy főétel mellé köret, de akár levezető fogásként is megállja helyét. 



Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
3 szem fürtös paradicsom
1 kaliforniai paprika
1/2 kígyóuborka
3 szál újhagyma
1/2 narancs
2 nagy gerezd fokhagyma
fetasajt 
só, bors, borsikafű, szerecsendió, olívaolaj
tökmag, fenyőmag, napraforgómag, szeletelt mandula

A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát és  a narancsot felkockázzuk, az uborkát, a jégsalátát és a hagymát felszeleteljük. Egy nagy tálban összekeverjük és ízlést szerint ízesítjük a fűszerekkel, a felaprított fokhagymával és az olívaolajjal. A magok elhagyhatóak, de ha van otthon, akkor a egy teflon serpenyőben érdemes egy keveset pirítani és a salátára szórni. Tálaláskor a tetejét meghintjük fetasajttal. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...