2012. október 12., péntek

Tejberizs házi szilvalekvárral





Hozzávalók:
1 bögre rizs
4-5 bögre tej
1 teáskanál vanília aroma
kb. 4 evőkanál cukor
kb. 2-3 evőkanál mazsola
1 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja
házi szilvalekvár

4 bögre tejet felteszünk főni a rizzsel, a vaníliaaromával, a mazsolával és a reszelt citrom - narancs héjával. Félidőben a cukrot hozzákeverjük, majd hagyjuk, hogy egészen lassan forrjon tovább. Ha elkezd besűrűsödni folyamatosan kóstolgatjuk, majd amennyiben még kemények a rizsszemek öntünk hozzá tejet - nekem még fél bögre tej kellett, de ez a rizstől is függ - és puhítjuk tovább. Mikor elkészül pihentetjük még egy rövid ideig, végül házi szilvalekvárral a tetején tálaljuk. A lekvár készítése megegyezik a blogomon található ringló lekvárban leírtakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...