2012. október 27., szombat

Almás - kekszes



Hozzávalók:
1/2 kg alma
4 dl víz
10 dkg cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg háztartási keksz (szögletes)

Tetejére:
3 evőkanák kakaópor
3 evőkanál porcukor
2,5 dkg margarin
6 evőkanál víz

Az almát megmossuk, megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2,5 dl vízzel, a cukorral felforraljuk és 10 perc alatt megfőzzük. Ekkor hozzákeverjük a 1,5 dl vízzel elkevert pudingport és sűrű krémet főzünk belőle pár perc alatt. Ezután egy tepsi alját kirakosgatjuk a keksz felével, ráöntjük a krémet egyenletesen elsimítva, majd a keksz másik felével befedjük.
A mázhoz a kakaóport simára keverjük a porcukorral, a vízzel és gőz fölött besűrűsítjük kb. fél óra alatt. A margarint gyorsan hozzáadjuk, végül pedig befedjük vele a keksz tetejét. Egy éjszaka pihentetés után összepuhul és szépen szeletelhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...