2012. június 27., szerda

Ázsia ízei: Pikáns csirkemell pirított zöldségágyon




Hozzávalók:
csirkemellfilé
1 kis cukkini
1 kis padlizsán
2 db sárgarépa
1/2 lilakáposzta
1/2 fejes káposzta
1 konzerv kukorica
hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
szójaszósz
olívaolaj
só, bors, Bangkok curry, gyömbér, szerecsendió, kakukkfű

A csirkemelleket méretüktől függően, ha kell félbevágjuk, a szeleteket egy tálba tesszük, majd megszórjuk sóval, borssal,  kakukkfűvel, gyömbérrel, szerecsendióval, Bankok curry-vel és 3 gerezd felaprított fokhagymával. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, szójaszósszal és hűtőbe téve állni hagyjuk. Ezalatt a zöldségeket megmossuk, pucoljuk és vékonyan felszeleteljük. 


Wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát, majd pár csepp szójaszósz és víz hozzáadásával pároljuk még  kb. 2 percet. Egy tálra kiszedjük a kész hússzeleteket és folpack alatt pihentetjük. A wokba megint öntünk egy kevés olívaolajat és először a hagymát kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a fokhagymát, majd a felcsíkozott zöldségeket. Folyamatosan kevergetjük, majd mikor már kissé megpuhultak, de még enyhén ropogós az állaguk, beleöntjük a kukoricát és tovább pirítjuk még pár percig. 
A húst, ha szükséges visszamelegítjük és a zöldségágyon tálaljuk.  

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...