2012. június 11., hétfő

Habcsók tejszínnel és cseresznyével

Négy nap főzés eredményeként felgyülemlett a hűtőben hat tojásfehérje, így azon kezdtem gondolkodni, hogy mire lehetne felhasználni. Majd eszembe jutott, hogy a baráti vacsira mindenképp jó lenne egy finom desszertet készíteni, így összekötöttem a két dolgot és megszületett ez a tömény, édes élvezet. 
Formailag első nap még kosárkáknak indultak és jól is sikerült, azonban másnapra a maradék hab állaga folyékonyabb lett, így a második sütésre, fényképezésre szánt adag már csak a tallér formát képviseli. De az ízén ez mit sem ront. Mindenkinek ajánlom, aki nem félti alakját. 




Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1,5 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál almaecet
4 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
30 dkg cseresznye kimagozva
csipet só

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáöntjük az almaecetet, végül belekeverjük a keményítőt és a sót. Tallérokat formázunk egy sütőpapírral bélelt tepsiben és 130 fokon előmelegített sütőben 90 perc alatt készre sütjük. Ezt követően még fél óráig hagyjuk hűlni a sütőben és csak ezután nyitjuk ki az ajtaját. 
Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd a tetejére halmozva és cseresznyével megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...