2012. június 7., csütörtök

Zöldséges - mozzarellás tortácska



Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
8 db lilahagyma
1 db paprika
1 db kaliforniai paprika
16 db koktélparadicsom (kb. 20 dkg)
10 dkg mozzarella
1 tojás
szójaszósz
olívaolaj
só, bors, kakukkfű, szerecsendió

A paprikákat megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágva betesszük a sütőbe pirítani kb. 25 percre 240 fokon. Ha elkészült a héját eltávolítjuk, a húsát pedig felcsíkozzuk. Eközben a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd pár csepp olívaolajon elkezdjük fonnyasztani. Megfűszerezzük, kevés szójaszósszal ízesítjük és mielőtt teljesen megpuhulna levesszük a tűzről. 
A leveles tésztát kinyújtjuk és 8 darab téglalapot vágunk ki belőle. A maradék tésztát félretesszük, mert szükséges lesz az oldalához. Fél órán keresztül hűtőben pihentetjük, majd egy felvert tojással megkenjük a szélét és ráhelyezünk körben egy réteg tésztát. A közepét alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. A fólia eltávolítása után még 5 perce visszatesszük. Ezt követően ráhelyezzük a zöldségeket, a félbevágott paradicsomokat, végül a felkarikázott mozzarellát. Végül 15 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...