2012. június 7., csütörtök

Túrógombóc piros gyümölcsszósszal





Hozzávalók:
40 dkg túró
22 dkg darált keksz
5 dkg búzadara
3 dkg vaj
5 dkg cukor
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fahéj

A tojásokat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Vajon megpirítunk 12 dkg darált kekszet, fahéjjal ízesítjük és a búzadarával együtt a túróhoz adjuk. Átkeverjük, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. Ezt követően gombócokat formálunk belőle és enyhén forrásban lévő vízben a felszínre jövetelig főzzük. Közben a maradék darált kekszet egy kevés cukorral összepirítjuk, majd a megfőtt gombócokat megforgatjuk benne. 


Gyümölcsszósz:
30 dkg eper
20 dkg cseresznye kimagozva
6 dkg cukor
fél evőkanál vaj
1/2 citrom és 1/4 lime
fahéj

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Egy lábosban a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsöket. Fűszerezzük a fahéjjal, beledobáljuk a citrusféléket és addig főzzük, míg a leve szirupossá nem válik. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...