2013. október 28., hétfő

Almakrémleves tejbegríz galuskával


Hozzávalók:
5 db alma
2 dl tejszín
egy narancs leve
fél citrom leve
3 evőkanál méz
margarin
cukor, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg

Tejbegríz galuska
3 dl tej
kb. 4 evőkanál búzadara
cukor ízlés szerint

Az almákat megmossuk, megpucoljuk,  majd felkockázzuk. Egy lábosban kb. 1 evőkanál margarint felhevítünk, hozzáadjuk a mézet és enyhén karamellizáljuk. Ezt követően ráborítjuk az almát, ízlés szerint fűszerezzük, majd a narancs és citromlevét is ráöntjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 3 liter) és puhára főzzük. Ha egész fűszert is használtunk ezt követően kihalásszuk a levesből, majd az egészet összeturmixoljuk. Mehet vissza a tűzre. Felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta, megkóstoljuk és ha kell még igazítunk az ízén. Nyugodtan lehet egy kissé savanykásabb az almaleves, mert a tejbegríz lesz dominánsan édesebb ebben az ételben.
Tehát a leves elkészült, hűlni hagyjuk, majd mehet a hűtőbe. Közben a galuskákat készítjük el. Ehhez felforralunk kb. 3 dl tejet. Hozzáadjuk a búzadarát, ízlés szerinti cukrot és folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Ekkor megkóstoljuk, ha elég édes félretesszük és hagyjuk megdermedni. 
Végül a tejbegrízből nagyobb galuskákat formázunk és a hideg gyümölcslevesbe helyezve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...