2015. április 7., kedd

Csokoládés Cake pop

Idén egy igazán kreatív édességbe vágtam a fejszém, de nagyon örülök, hogy elkészítettem, mert ajándékba lett. A nyuszi most ezt hozta mindenkinek. :)
Maga a munkafolyamat egyáltalán nem nehéz, még sütni sem kellett hozzá, de a türelem az előny, mert nem tagadom időigényes. Ebben igazán kiélhető az előtörő kreativitás, hiszen szabály az nincs. Mindegy milyen a szín, a forma, minél változatosabb annál jobban néz ki!Hozzávalók:
Alap
30 dkg jó minőségű étcsokoládé
25 dkg mascarpone
kb. 60 dkg teljes kiőrlésű és zabkeksz vegyesen, de ha van maradék szárazsütemény az még jobb
15 dkg barna cukor
vanília aroma

Díszítés
fél zacskó Candy Buttons bevonó rózsaszín
fél zacskó Candy Melts bevonó Wilton élénk zöld
színes díszítő cukorkák vegyesen
fehér csokoládé reszelék
cake pop pálcika vagy egyszerű hurkapálcika
hungarocell lap
szilikon ecset

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, közben hozzákeverjük a barna cukrot és hagyjuk, hogy a lehető legjobban feloldódjon. Mikor langyosra hűlt ez az alap, hozzáforgatjuk a mascarponét, közben a kekszet ledaráljuk és ezt követően ezt is a krémhez adjuk. A vanília aromával ízesítjük, majd kézzel összegyúrjuk az egészet. Amennyiben szükséges kevés tejjel lehet még lazítani a szerkezetén. A kész alapból különböző nagyságú golyókat formálunk kézzel, igazodva a pálcikák hosszához, hogy arányos legyen. A fenti adagból nekem végül 27 darab lett. A kész kekszgolyókat hűtőbe tesszük pár órára.
Ha lehűltek következhet a díszítés. Először az egyik adag csokoládét olvasztottam fel gőz fölött. A pálcika végét kissé belemártottam az olvadt csokoládéba, majd ezt szúrtam a golyó közepébe és egy tányérra tettem fejjel lefelé száradni. Ezt a fele mennyiségű golyóval végig eljátszottam, majd a hűtőbe ismét bekerült egy rövid időre. Ha a szára megkötött jöhet a teljes befedése. Az egész golyót belemártottam a csokoládéba, majd egy szilikon ecset segítségével kívülről leszedtem a felesleget, illetve a mintázatot rávittem az ecset vékony hozzáérintésével minden irányból. Amennyiben sima felületet szeretnénk, csak le kell rázni a felesleget az edény széléhez enyhén hozzáütögetve a pálcikát. Ha sűrűnek találjuk az olvadt csokoládét bármilyen növényi zsiradékkal hígítható az állaga. Ha kész a máz rászórjuk tetszőlegesen a cukorkát, vagy csokoládé reszeléket, majd a pálcikát beleszúrjuk a hungarocell lapba és így hagyjuk kihűlni. Ezt folytatjuk míg el nem fogy az előkészített pálcikás alap, majd ugyanígy járunk el a másik színű csokoládéval is. 
Fogyasztás előtt érdemes legalább egy órával előbb szobahőmérsékletre kitenni, mert közvetlen hűtőből tálalva még nagyon szilárd a máz, valódi nyalóka állagú. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...