2015. május 17., vasárnap

Sült spárga posírozott tojással, céklakrémmel és baconnal

Ez a finom reggeli készült, hogy a vasárnap jól induljon és egyben remek alkalom, hogy kipróbálhattam a posírozott tojás készítését. Elsőre nem is rossz, de van még hová fejlődni! :)Hozzávalók:
8 szál spárga
2 tojás
4 szelet bacon
1 szem cékla
vaj, olíva olaj
só, bors, fokhagyma
parmezán
gyökérkenyér

A céklát megpucoljuk, felszeleteljük és vajon megpirítjuk. Hozzáadunk egy fokhagymát felaprítva, sózzuk, borsozzuk majd kevés vízzel felöntve pároljuk míg kissé megpuhul. Ha kész levesszük a tűzről és egy kis adag vaj hozzáadásával összeturmixoljuk. Végül szitán átpasszírozzuk és félretesszük. 
A bacon csíkokat olíva olaj hozzáadásával megpirítjuk, feltekerjük és hagyjuk kicsit hűlni. A spárga végeit levágjuk, megmossuk, majd a bacon pirításánál visszamaradt zsiradékon elkezdjük átsütni. Közben hozzáadunk vajat, egy szem aprított fokhagymát, sózzuk, borsuzzuk és így sütjük készre. 
A posírozott tojást forró, de nem forrásban lévő vízben készítjük. A feltört tojást egy merőkanálba öntjük, melyet enyhén örvénylő vízbe engedünk. A merőkanálban lévő tojást egy kanál segítségével még lehet óvatosan formázni, hogy a sárgáját teljesen befedje. Majd a kész tojást kiszedjük és jöhet a tálalás. 
A céklakrémet egy szilikon ecset segítségével elsimítjuk és ráfektetjük a spárgát, melynek a tetejére helyezzük a posírozott tojást. A bacont elhelyezzük a tányéron és kevés parmezánnal, pirított gyökérkenyérrel tálaljuk a kész ételt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...