2015. március 29., vasárnap

Vöröslencsés - adzuki bab saláta medvehagymás vinaigrette-el, pirított sült oldalassal



Hozzávalók:

Hús:
80 dkg sertés oldalas
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
pár csepp Worcestershire szósz
3 szál rozmaring
só, bors

Saláta:
fél bögre vöröslencse
fél bögre adzuki bab
1 zacskó rukkola
1 zacskó spenót
5 dkg Rambo retekcsíra
3 szál újhagyma
kevés parmezán

Vinaigrette:
1 evőkanál medvehagyma pesto
6 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál mézes almaecet
pár csepp citromlé
1 kis evőkanál mustár
3 teáskanál barna cukor
só, bors, kömény, Cayenne-i bors

Az oldalast kettőbe vágjuk, megsózzuk és egy tepsibe tesszük. A páchoz összekeverjük a ketchupot, a mézet, az aprított fokhagymát és a Worcestershire szószt, valamint őrölt borssal ízesítjük. Ezt rákenjük a besózott húsra, ráfektetjük a rozmaring ágakat és pár órára hűtőbe tesszük, de pihentetés nélkül is süthető. 190 fokon kb. másfél óra alatt készül el. 
A vinaigrette-hez a medvehagyma pestot, az olíva olajat, az almaecetet, a citromlét, a mustárt, a barna cukrot és a fűszereket egy kis üvegbe tesszük, majd a fedőt rácsavarva alaposan összerázzuk és mehet is be a hűtőbe. 
Felteszünk sós vizet forralni, közben a lencsét és a babot megmossuk. Mikor felforrt a víz pár perc alatt készre főzzük benne a vöröslencsét, leszűrjük és ebben a vízben főzzük készre a babot is kb. 3/4 óra alatt. Közben a rukkolát, spenótot megmossuk és egy nagy tálba tesszük. Az újhagymát pucoljuk, mossuk és felkarikázva a saláta alaphoz adjuk. A főtt babot és lencsét végül hozzáforgatjuk, rászórjuk a retekcsírát, majd összekeverjük a kész vinaigrettel. 
Tálaláskor a saláta tetejére vékony parmezán szeleteket szórunk és a jól megpirult oldalassal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...