2015. március 23., hétfő

Csúsztatott palacsinta és Csokoládé Ganache


Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl tej
sütéshez kevés olaj
baracklekvár

Csokoládé Ganache:
kb. 1 dl tejszín
1 tábla jó minőségű étcsokoládé

Először a csokoládé ganache elkészítésével kezdjük a munkafolyamatot. A tejszínt felforrósítjuk és hozzáadjuk a kockára tördelt étcsokoládét. Párszor átkeverjük, hogy egységes homogén szerkezetűvé váljon, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Ezt követően a tésztához látunk hozzá. Ehhez a vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet. A tejjel az egészet fellazítjuk és a felvert tojásfehérjék habjával óvatosan átforgatjuk. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, felforrósítjuk, majd elkezdjük a tészta sütését. A sima palacsintától eltérően ebben az esetben, csak az egyik felét kell megsütni. Minden kész palacsintát folyamatosan rétegezünk, felváltva a baracklekvár és a csokoládé ganachne felhasználásával úgy, hogy a palacsinta sütött fele legyen mindig alul. A tetejét a csokoládé réteggel zárjuk. Amennyiben ki tudjuk várni érdemes kicsit hűvös helyen dermedni hagyni, hogy könnyebben lehessen tálaláskor szeletelni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...