2012. szeptember 29., szombat

Citromos tonhalas penne



Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
3 darab konzerv tonhal (24 dkg)
1 darab kaliforniai/pritamin paprika
2-3 darab paradicsom
10 cm-es póré hagyma darab
2 -3 gerezd fokhagyma
1 doboz konzervkukorica
1 citrom leve és félnek a héja
olívaolaj
só, bors

A tésztát sós vízben kifőzzük, ezalatt a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk és egy nagy tálba helyezzük.  A fokhagymát felaprítjuk, a fél citrom héját lereszeljük, majd a levét ráfacsarva, sóval - borssal ízesítve az egészet összekeverjük. A tonhalat hozzáforgatjuk és a konzervekben maradt olajat ráöntjük. A lecsepegtetett tésztát hozzáadjukk, a végén pedig olívaolajjal az egészet enyhén meglocsoljuk. Tálaláskor egy vékony szelet citrom karikát helyezünk a tányérra.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...