2012. szeptember 14., péntek

Sült cukkinis - paradicsomos penne




Hozzávalók:
35 dkg penne
50 dkg friss ökörszív és sárga paradicsom meghámozva
1 db cukkini
1 kisebb pulykamellfilé
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves alaplé
olívaolaj
só, bors, színes bors, őrölt pirospaprika, oregano, majoranna, bazsalikom, borsikafű
kevés cukor

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a feldarabolt pulykamellet, majd sózzuk, színes borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával  és nagyon kevés víz hozzáadásával pároljuk 5-8 percet. Ezután levesszük a fedőt és pár percet alatt még átforgatjuk párszor.  Levesszük a lángról és félretesszük. Ezt követően a felaprított fokhagymát kevés olívaolajon szintén megpirítjuk, hozzáöntjük a maradék fűszereket (bors, oregano, majoranna, bazsalikom, borsikafű) majd az előzőleg feldarabolt paradicsomot, húsleves alaplét és addig főzzük lassan míg egy villával vagy kanállal szétnyomkodva egy majdnem teljes egészében egységes paradicsomlevet kapunk. (Egészen kis darabok azért maradhatnak benne.) Végül kevés só és cukor hozzáadásával beállítjuk a megfelelő ízeket. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és pár csepp olajon megforgatjuk. A cukkinit felkarikázzuk, kevés olívaolajon, sózva, borsozva pár perc alatt megsütjük mindkét felét, végül pedig mindent hozzákeverve a paradicsomszószhoz adunk. Átmelegítjük, majd kicsit állni hagyjuk, hogy a paradicsomot magába szívja a tészta. Tálaláshoz félretehetünk sült cukkini karikákat, amivel díszíthetjük az elkészült étel tetejét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...