2012. szeptember 8., szombat

Saláta az ősz ízeiben





Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
2 db körte
2 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kisebb répa
1 csirkemellfilé (kb.30 dkg)
15 dkg feta sajt
1 citrom leve
2 evőkanál mustár
8 evőkanál must
szójaszósz
szőlőmagolaj
só, fekete és színes bors

A zöldségeket megmossuk, pucoljuk, majd a jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, a körtét vékonyan felszeleteljük, a répát pedig sajtszeletelővel majdnem áttetszőre szeljük. A lilahagymát felkarikázzuk, egy teflon serpenyőben kevés cukorral karamellizáljuk, ezután kevés sóval, szójaszósszal átforgatjuk és rövid ideig pirítjuk. A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés szőlőmagolajon kifehérítjük, színes borssal, sóval, szójaszósszal ízesítjük, majd 5 perc párolás után pirítjuk míg enyhe színt kap. A fokhagymát felaprítjuk és a csirkemellel, lilahagymával a salátához keverjük. A fetasajtot is rádaraboljuk és elkészítjük az öntetet. A citrom frissen facsart levét elkeverjük a mustárral, a musttal, pár csepp szőlőmagolajjal, sóval, borssal,  majd pár kanállal öntünk a salátára. A többit félretéve tálaláskor kínáljuk hozzá ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...