2012. szeptember 7., péntek

Tejszínes-gyümölcsös-kekszes

Mert sütés nélkül is lehet finomat készíteni. Érdemes kipróbálni, mikor idő vagy energia szűkében vagyunk, de mégis valami finomat szeretnénk tálalni. Az elismerés nem marad el. 

Köszönöm a segédkezést a kedvenc kóstolómnak :)



Hozzávalók:
30 dkg darált keksz
5 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
5 dl tej
3 evőkanál cukor
3 kisebb alma
8 db szilva (kb. 25 dkg)
1 csomag vanília pudingpor
tejszín vagy habpor
fahéj, gyömbér, szerecsendió

A darált kekszet, a porcukrot és a margarint elmorzsoljuk, majd 1 dl tejjel összegyúrva egy kapcsos tortaforma aljában ellapítjuk. Ezután a gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, almát meghámozzuk - négybe vágjuk, majd vékonyan mindet felszeleteljük. Közben három evőkanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, fűszereket (ízlés szerint) és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Aki savanykásabban szereti ekkor tehet bele friss citromlevet. Ezt követően a pudingot elkészítjük 3 evőkanál cukorral - 4 dl tejjel, majd a gyümölcshöz forgatjuk. Kihűlt állapotban a kekszes tésztára simítjuk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap felvert tejszínnel egy újabb réteget helyezünk rá, majd pár óra hűtés után felszeleteljük és tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...