2013. február 15., péntek

Fehércsokoládés pohárkrém eperrel

Nagyon egyszerű pohárkrémes desszert, melyben a két legjobban összepasszoló alapanyag találkozik: a csoki és az eper. 



Hozzávalók:
1 tábla fehércsokoládé
1 dl tejszín
12 dkg mascarpone
vanília aroma
10 dkg eper

A tejszínt felforraljuk és a tűzről levéve a fehércsokit hozzáadjuk. 5 -10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük az alapot. Ezt követően a mascarponéval  és vanília aromával összevegyítve tovább habosítjuk. Poharakba adagoljuk, majd a tetejét felkarikázott eperrel megszórjuk. A végeredmény hmmm.... ilyet minden nap tudnék enni :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Mivel nem vagy kővetőm ezért szólok neked hogy nézzél be hozzám az összefoglaló elkészült!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...