2013. február 15., péntek

Csokoládés muffin - fehércsoki krémmel, eperrel és marcipánnal




Hozzávalók:
10 dkg liszt
5 dkg rétesliszt
15 dkg margarin
12 dkg cukor
10 dkg 75%-os étcsokoládé
5 dkg kakaópor
2 dl tej
fél csomag sütőpor

Krém:
2 tábla fehércsokoládé
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
vanília aroma
20 dkg eper

Tetejére:
piros marcipán
fehércsokoládé

Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk a margarinnal, majd langyosra hűtve, hozzákeverjük a maradék száraz hozzávalókat. 170 fokon előmelegített sütőben, szilikonos formába öntve a masszát kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
A krémhez a tejszínt felforraljuk és a tűzről levéve a fehércsokit hozzáadjuk. 5 -10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre téve, néha habverővel átkeverve lehűtjük az alapot. Ezt követően a mascarponéval  és vanília aromával összevegyítve tovább habosítjuk. 
A muffinokat félbevágjuk, majd egy réteg krémmel, eperszeletekkel és megint krémmel megtöltjük.



A tetejüket vékonyan szintén krémezzük és porcukron kinyújtott marcipánnal befedjük. Végül olvasztott fehércsokiból díszeket formázhatunk. Ehhez elég egy sütőzacskó, amit a felolvasztott csokival megtöltünk, végét kicsit levágjuk és alufóliára a kívánt formát megrajzoljuk. Mikor megkeményszik óvatosan egy kés segítségével elválasztjuk a felülettől és ezzel díszítjük a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...