2015. március 26., csütörtök

Zabpelyhes csokis keksz



Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
5 dkg holland kakaópor
15 dkg vaj
15 dkg barnacukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
fahéj
csipet só
8 dkg étcsokoládé tallér


A zabpelyhet aprí gépben megdaráljuk, majd hozzákeverjük a sütőport, a kakaóport, ízlés szerinti fahéjat és a csipet sót. Következő lépésben a vajat habosra keverjük a barna cukorral, belekeverjük a tojást, a vanília aromát és hozzáforgatjuk a száraz alapanyagos keverékhez. Jól összedolgozzuk, majd kis golyókat formálva egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre enyhén meglapítva lerakosgatjuk úgy, hogy a pár centis távolságot tartsuk köztük. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, miközben az étcsokoládé tallérokat a nyers kekszek közepébe nyomkodjuk. Végül 20 perc alatt készre sütjük, majd a lemezen hagyjuk kihűlni. 
Fémdobozba téve sokáig eláll, ha egyáltalán marad belőle. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...