2012. június 20., szerda

Zöldalmás körtekrémleves - fahéjas túrógaluskával

Ha nyári meleg, akkor egyértelműen gyümölcsleves! Hiszen elkészíteni egyszerű, hidegen a legjobb és ezzel a túrógaluskával párosítva fő fogásnak is megállja helyét, ilyen hőmérsékletek közepette :)



Hozzávalók:
60 dkg körte
1 nagy zöldalma
30 dkg túró
8 dkg búzadara
2 dl tejszín
2 tojás
1 zacskó vanílisácukor
kb. 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 citrom
só, cukor, fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg

A gyümölcsöket megpucoljuk, felkockázzuk, fűszerezzük, egy citrom levét ráfacsarjuk, megszórjuk 4 evőkanál cukorral és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egyszer felforraljuk, majd a szegfűszeg eltávolítása után botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel és kóstolás után beállítjuk az ízét (cukor és/vagy citrom hozzáadásával).  Egyszeri felforralás után kihűtjük.
Közben a tojássárgákat elkeverjük 2-3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, a túróval, fahéjjal és a búzadarával. Hűtőben pihentetjük egy órán keresztül, majd ezt követően felverjük a tojásfehérjéket habbá és a zsemlemorzsával együtt a túróhoz adjuk. Egy rövid ideig ismételten állni hagyjuk, majd két kanál segítségével galuskákat formálva, enyhén  sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A hideg levesbe helyezve tálaljuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...