2012. június 6., szerda

Szerecsendiós gnocchi csirkével és paradicsomszósszal




Hozzávalók:
70 dkg burgonya
16 dkg liszt
18 dkg reszelt füstölt trappista
1 csirkemell
3 tojás sárgája
1 fej vöröshagyma
2 dl csirkehúsleves alaplé
1 doboz egész paradicsom konzerv
1-2 db paradicsom
1 db paprika
3 gerezd fokhagyma
pár szem koktélparadicsom
szójaszósz
olívaolaj
só, bors, cukor, szerecsendió, oregano, bazsalikom

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Ezt követően leszűrjük,  összetörjük, majd mikor tapintható hőmérsékletűre hűlt hozzákeverjük a tojást, a sóval és szerecsendióval fűszerezett lisztet és 8 dkg sajtot. Vastagabb nudlikat formázunk belőle és forrásban lévő sós vízben, több részletben kifőzzük őket. Akkor lesz kész, mikor a víz felszínére feljönnek. Ekkor leszűrjük és egy nagy tálban félretesszük. 
A hagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a felkockázott nyers paradicsomot és paprikát. Átpirítjuk és hozzáöntjük a konzerves paradicsomot, amit előzőleg még a dobozában egy-két vágással feldarabolunk. Fűszerezzük, felöntjük a csirkehúsleves alaplével és 25 percig főzzük. A végén szójaszósszal ízesítjük. 
Közben a csirkemellet megtisztítjuk és kisebb szeletekre vágjuk. Kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd az elkészült szószhoz adjuk további 15 perc összefőzésre. Kiolajozunk egy hőálló tálat, beleborítjuk a gnocchikat, lerétegezzük a hússal, ráöntjük a szószt és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőbe tesszük, majd max. hőmérsékleten kb. 8 perc alatt készre sütjük. 
Tálaláskor koktélparadicsomot helyezünk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...