2012. június 6., szerda

Lime - karamellás fagylalt

Már jó ideje terveztem elkészíteni az első házi készítésű fagylatot, de megvalósításának pillanata csak most érkezett el. Elsőre örülök, hogy a hm... finom kategóriába sorolható, de nem tagadom a technikai kivitelezésen van még mit fejleszteni fagylaltgép nélkül :)



Hozzávalók:
20 dkg cukor
4 dl tejszín
2 dl tej
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 db lime
pár csipet gyömbér


A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a lime-ok reszelt héjával. A tojássárgákat világosodásig keverjük 10 dkg cukorral, majd a tejhez öntve addig főzzük, míg a krém állagot el nem éri. Közben gyömbérrel ízesítjük. A tűzről levéve, hideg vízbe állítva lehűtjük.
2 dl tejszínt felverünk habnak, hozzáadjuk a tejfölt, a főzött krémet és a limelevet. Amennyiben nem lenne elég savanykás még citromlevet facsarhatunk bele. Dobozba tesszük és fél óránkénti kavargatás mellett mélyhűtőben elkezdjük fagyasztani. 
A karamell réteghez 10 dkg cukrot megpirítunk, majd tejszínnel felöntve sűrűre főzünk. 2 óra leteltével a fagyihoz keverjük és visszatesszük a fagyasztóba. (Nekem a karamell teljesen lesüllyedt az aljára, így még a szépen elkevert hatást nem tudtam elérni, ez még fejlesztésre vár.)
Tálalás előtt érdemes előbb kivenni és kicsit olvadni hagyni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...