2012. június 25., hétfő

Meggyes-ribizlis Cobbler

Nem lehet abbahagyni!!! Az enyhén meleg sütemény, a fanyarkás gyümölcsök és a hideg vaníliakrém találkozása leírhatatlan.... 
Mivel bármilyen idény gyümölccsel készíthető édességről lévén szó, a ribizli bokor és a meggyfa leszüretelése után már rögtön neki is láttam, hogy ebédre elkészüljek vele. 



Hozzávalók:
30 dkg meggy
70 dkg ribizli
10 evőkanál cukor
3 evőkanál keményítő
1 csomag vaníliás cukor

Tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
2 dl tejszín
csipet só

Tetejére:
3 evőkanál cukor
fahéj, gyömbér, szerecsendió

A kimagozott meggyet összekeverjük a ribizlivel, tíz evőkanál cukorral, egy zacskó vaníliás cukorral és a három evőkanál keményítővel. Egy nagy sütőtálat kivajazunk és ezt a keveréket beleöntjük. Közben a tészta hozzávalóit is összeállítjuk. A vajat, a tojást és 5 dkg cukrot kikeverünk, a sütőporos lisztet beleforgatjuk, egy csipet sót adunk hozzá, majd a tejszínnel lazítjuk az állagát. Kisebb gombócokat formálunk belőle és enyhén meglapítva ráhelyezzük a gyümölcsök tetejére szellősen. Végül a tetejét megszórjuk a fűszerekkel elkevert kristálycukorral. 190 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz megfelelő, mikor a teteje szép aranybarna színt kap. (Meleg állapotban még elég folyékonyak a gyümölcsök, de ha kihűl egységesebbé válik.)
Tálalhatjuk hidegen, melegen, hideg vaníliakrémmel vagy fagylalttal minden változatban eteti magát. :)

1 megjegyzés:

  1. jó kis recept, én még sose ettem semmilyen cobblert, elmentem ezt is.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...