2013. október 28., hétfő

Sütőben sült rántott hús - kukoricás rizzsel

Egyszerűen imádom így készíteni a rántott húst, mert egyáltalán nem lesz olajos, viszont mégis egy igazán ropogós bundát kapunk. 


Hozzávalók:
4 szelet tarja
liszt
tojás
Ziegler sajtos morzsa
1 bögre rizs
1 konzerv kukorica
fél evőkanál olaj
só, vegeta naturella

A tarját kissé megsózzuk, a szokásos módon bepanírozzuk, majd közben egy kissé erősebben is megnyomkodjuk klopfolás helyett. Egy tepsit enyhén megolajozunk, majd belefektetjük a hússzeleteket. 1,5 teáskanál olajat még a tetejére teszünk és 200 fokon előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt legalább egyszer, de jobb kétszer is átfordítani a szeleteket, hogy finom ropogósak legyenek.
A rizst egy tálban többször átöblítjük, majd feltesszük főni 1,5 bögre vízzel, egy kevés sóval, olajjal és vegetával. Mikor megpuhult és minden vizet magába szívott még egy kicsit állni hagyjuk, majd ráöntjük a kukoricát, összekeverjük és lehet tálalni is. 
A képen nem látható, mert a fotózásra már nem maradt, de vegyes salátával tálaljuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...