2013. október 22., kedd

Narancsos-citromos piskóta, mazsola likőrboros krémmel


Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
18 dkg margarin
25 dkg cukor
1 dl narancslé
0,5 dl citromlé
4 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
1 dl mazsola likőrbor
1 teáskanál vanília aroma
15 dkg vaj

Először a piskótát állítjuk össze. Ehhez a tojásokat felverjük a cukorral, a vajjal, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük. Egy 28cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, ráöntjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük, illetve mikor szép aranybarna már a külseje gyanakodni lehet, hogy elkészült. 
A krémhez vaníliás pudingot készítünk kisebb változtatásokkal. A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a tej felével, majd a maradék tejet felforraljuk a mazsolával, a mazsola likőrborral és ebből főzzük a krémünk alapját. A tűzről levéve teljesen kihűtjük, majd habverővel hozzákeverjük a vanília aromát. A vajjal felhabosítjuk és így kerül a narancsos-citromos piskóta tetejére. Ezt követően már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...