2012. augusztus 7., kedd

Ringló lekvár



Hozzávalók:
1,2 kg kimagozott ringló
35 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
fahéj, szerecsendió, gyömbér
2 db 720 ml-es befőttes üveg

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd kb. 30-40 dkg ringlót apró darabokra vágunk, a maradékot pedig pürésítjük. Az egészet egy lábosba tesszük, ráöntjük a cukrot, a dzsemfixet, a fűszereket ízlés szerint, majd folyamatos kevergetés mellett forrástól számítva 3 percet főzzük. Ezután üvegekbe töltjük, majd szorosan rázárva a fedelet fejre állítjuk 5 perce. Végül hagyjuk kihűlni, majd sorakoztathatnak a polcon télire. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...