2012. augusztus 5., vasárnap

Ringlós szelet



Hozzávalók:
65 dkg ringló
30 dkg liszt
20 dkg + 4 evőkanál cukor
15 dkg margarin
5 tojás
fél csomag sütőpor
fahéj, gyömbér, szerecsendió

A margarint kikeverjük 20 dkg cukorral, utána hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A kész masszát kerámiatálba vagy tepsibe öntjük. Közben a gyümölcsöket megmossuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Összekeverjük a maradék cukorral és ízlés szerint fűszerezzük, a fahéjból bőven mehet bele. A massza tetejére kirakjuk a gyümölcsöket jó szorosan, egy kicsit bele is nyomkodhatjuk, majd 180-200 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. 
Tálaláskor nyáron mi mást, mint fagylaltot adhatunk mellé. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...