2012. augusztus 7., kedd

Tejszínes - ringló krémleves



Hozzávalók:
70 dkg ringló
8 dl víz
3 dl tejszín
2 evőkanál tejszínízű pudingpor
7 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
1 zacskó vaníliás cukor
fahéj, szerecsendió, gyömbér

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd egy nagy marékkal félreteszünk belőle. A többi ringlót négybe vágjuk és a vízzel, 4 evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, 1 evőkanál citromlével, fűszerekkel felforraljuk. Ezután pürésítjük, majd a tejszínnel elkevert pudingporral és cukorral behabarjuk. Egy-kettőt forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. A félretett gyümölcsöt feldaraboljuk és a kihűtött levesbe tesszük. Tálaláskor kevés tejszínt csorgatunk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...