2012. október 15., hétfő

Rumos-mazsolás torta




Hozzávalók:
20 dkg liszt
28 dkg porcukor
10 evőkanál víz
4 tojás
6 g sütőpor

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
6 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
3/4 dl rum
1 teáskanál vanília aroma
kevés málna piros ételfesték

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral és vízzel világosodásig keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporos lisztet, végül pedig finom mozdulatokkal a habot. Egy kisebb kapcsos tortaformának az alját kivajazzuk-lisztezzük, beleöntjük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető. 

A krémhez a mazsolát fél órára beáztatjuk a rumba. A pudingot megfőzzük 6 evőkanál cukorral, 4 dl tejjel, úgy, hogy még az elején a forralni való tejhez öntjük a mazsolát, a rumot és az ételfestéket is. Miután elkészül kihűtjük, majd a felhabosított margarinhoz hozzákeverjük, végül  vanília aromával ízesítjük még.

A kihűlt piskótát  három részre vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, a tetejét pedig porcukorral meghintjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...